5+1 tipov, ako si udržať hlavu aj auto v chlade na cestách s deťmi

Bezpečná a pohodlná jazda autom s deťmi počas letných mesiacov si vyžaduje trochu viac pozornosti, než je tomu v iných obdobiach roka.

Je dobré používať na cestách autom s deťmi klimatizáciu? Aká je ideálna teplota v aute pre deti? Tu sú tipy odborníkov, ako správne chladiť auto s deťmi v lete. Pri výbere správneho oblečenia pre deti na cesty mysli na nás. Nájdeš u nás oblečenie z merino vlny a bambusu, ideálne na reguláciu teploty tela, odvod vlhkosti a pre pohodlie malého cestovateľa. Pokiaľ by si chcela poradiť, prečítaj si nášho sprievodcu jednotlivými materiálmi.

Ako pohodlnejšie cestovať s deťmi si môžeš prečítať v tomto článku.

 

Ak je auto zaparkované na slnku, môže sa vo vnútri vytvoriť extrémne teplo. Predtým, než s deťmi nastúpite do auta, auto vyvetraj a nechaj ho vychladiť.

  • nepomôže ani krátke vyvetranie, rozpálené auto vopred vychlaď klimatizáciou. Nenastavuj klimatizáciu na „mrazenie“. Nastav príjemných 21-24 °C. Zároveň sa ale odporúča udržovať maximálny rozdiel päť až šiestich stupňov medzi vonkajšou a vnútornou teplotou. Príliš nízka teplota môže byť pre deti nepohodlná a môže spôsobiť prechladnutie alebo iné zdravotné problémy.
  • Nikdy nenechávaj dieťa v priamom dosahu studeného vzduchu z klimatizácie. Slnečné clony na oknách môžu pomôcť udržať auto chladnejšie tým, že zabraňujú slnku prenikať do vozidla.
  • Je dôležité zabezpečiť, aby deti mali vždy dostatok vody, najmä ak je v aute klimatizácia. Chladný vzduch môže vysušiť sliznice a kožu, čo môže viesť k dehydratácii.

V lete nikdy nenechávajte dieťa v zaparkovanom aute. Behom niekoľkých minút sa teploty v aute vyšplhajú do extrémov aj keď necháš otvorené okienka. A pri výbere správneho oblečenia pre deti na cesty mysli na nás. Nájdeš u nás oblečenie z merino vlny a bambusu, ideálne na reguláciu teploty tela, odvod vlhkosti a pre pohodlie malého cestovateľa.

Zaujíma ťa ako obliekať deti do autosedačky? Tu je ľahká odpoveď.

Potrebuješ poradiť s výberom vhodného oblečenia pre seba a tvojich najbližších? Napíš nám na sylvie@bergam.cz.

Bergam nie je iba ďalší e-shop. Sme tu pre vás.