A je tu jar: Ako obliekať väčšie deti a batoľatá...

Jar je konečne tu! Deti sú nadšené, pripravené byť celý deň vonku a objavovať svet okolo seba... Ale aké oblečenie je pre toto ročné obdobie to najlepšie? 

Ráno je chladno, cez deň teplo, zrazu začne pršať a večer zase fúka silný vietor. Prinášame ti tipy na oblečenie do premenlivého jarného počasia pre väčšie deti a batoľatá. Preto je dôležité, aby deti mali oblečenie, ktoré umožňuje jednoduchú reguláciu teploty. Detské outdoorové oblečenie je ideálnou voľbou, pretože poskytuje optimálny komfort, tepelnú reguláciu a výkon pre vonkajšie aktivity.

Aké správne oblečenie zvoliť na jar sa môžeš dočítať aj v tomto článku.

Ako obliekať deti do jarného počasia? Tri základné odporúčania

Najprv sa pozrieme na to, aké oblečenie dávať väčším deťom, ktoré už sú samostatné jednotky a oblečenie pri každodenných hrách vonku poriadne otestujú. Tu sú naše odporúčania.

1. Vrchné jarné oblečenie – zvoľ nepremokavú vrstvu

Teraz na jar je ten správny čas na funkčné oblečenie z nepremokavých materiálov! S termo bundou alebo s bundou z príjemného softshellu získaš vetruodolný odev, ktorý ochráni deti pred dažďom a zároveň sa v ňom nespotí, pretože tieto bundy majú veľmi dobrú priedušnosť.

Pokiaľ sa dieťa hrá vonku, funkčné nohavice obvykle poslúžia ako ochrana pred kalužami a pieskom a tiež ľahko odolajú studenému vetru.

2. Jarné mikiny a svetre pre vrstvy ako cibuľa

Princíp vrstvenia oblečenia ako cibuľa je na jar to najlepšie riešenie. Ako na to? Obleč svoje dieťa do trička s dlhým rukávom, ktoré samostatne poskytuje dobrú ochranu pred slnkom a ktoré môže byť pod vrchnou bundou/fleecovou bundou dostatočne teplé.

Fleecová mikina alebo svetrík z merino vlny sú perfektní parťáci na jar. V chladných ranách mikinu deťom oblečieš pod bundu a cez deň potom samostatne. Mikinu alebo svetrík pohodlne deti vynosia pod oblečením do dažďa, čo je nutnosť pre tie z nich, ktoré rady behajú v kalužiach a daždi. Na jar odporúčame oblečenie do dažďa bez podšívky, pretože teploty budú čoraz viac prívetivejšie.

Na jar odporúčame oblečenie do dažďa bez podšívky, pretože teploty budú čoraz viac prívetivejšie.

3. Dôležité doplnky – čiapky a rukavice

Aj keď jarné slniečko uprostred dňa príjemne hreje, rána bývajú o niečo chladnejšie a svoje robí aj vietor. Preto maj po ruke jarnú čiapku, ktorá chráni hlavu a uši, na ktoré často dolieha studený vietor. Tenká čiapka sa hodí a ľahko sa zbalí do vrecka alebo batohu, keď ju nepotrebuješ.

Keď je vám v jarnej čiapke príliš teplo, prezlečieš vás do slnečnej čiapky alebo čiapky, ktorá chráni pred slnečnými nebezpečnými UV lúčmi a zároveň pekne tienia pre oči.

Pletené palčiaky sú perfektné na ochranu pred vetrom, ale pri hre vo vode sú optimálne naše nepremokavé rukavice.

Pár rád pre detské jarné oblečenie na záver…

Maj na pamäti, že slnečné lúče škodia po celý rok, preto aj v jarných zatiahnutých dňoch chráň detskú pokožku.

Detské oblečenie vždy samozrejme prispôsobuje počasie, ale aj veku a aktivite. Vždy dbaj na to, aby bolo oblečenie priestranné a pohodlné, aby dieťa malo plnú voľnosť pohybu. Ale daj pozor tiež na to, aby nebolo oblečenie príliš veľké

Potrebuješ poradiť s výberom vhodného oblečenia pre seba a tvojich najbližších? Napíš nám na sylvie@bergam.cz.

Bergam nie je iba ďalší e-shop. Sme tu pre vás.