Ako obliekať bábätko alebo batoľa na jar do kočíka? Tri tipy

Mnoho z nás tápe, ako obliecť batoľa alebo bábätko práve keď prišla jar. Patríš medzi nich? Netráp sa tým, sme tu pre teba spolu s tri tipy.

Ako základnú vrstvu oblečenia priamo na telo bábätku obleč bodýčko, pančuchy alebo legíny a ponožky. Platí stará dobrá poučka s jednou vrstvou navyše. Mysli na to, že tu tá jedna vrstva navyše je zavinovačka, deka v kočíku, alebo ak máš bábätko v šatke alebo v nosidle, tak práve ich počítaj ako jednu vrstvu.

Bodýčka, dupačky a tenšie kabátiky a svetríky – to je celoročný základ. Ako prispôsobiť oblečenie podľa veku bábätka a pre prípad, že ho máš v kočíku alebo nosítku?

Čo obliecť bábätku do nosidla alebo do škôlky sa dočítaš v tomto článku.

1. Jarné oblečenie pre bábätká ležiace v kočíku

Tých najmenších, ktorí väčšinou trávia čas v kočíku, stačí obliecť do oblečenia, ktoré nosia doma spolu s overalom, rukavičkami, jarnou čiapkou z funkčného materiálu a pohodlnými capáčikmi alebo ponožkami.

Vždy maj pripravenú deku, keby sa ochladilo.

2. Jarné oblečenie pre bábätká v nosidle

Pre tie deti, ktoré si obľúbili pobyt v nosidle, máme tiež jeden tip. Mäkučké body a nohavice alebo body a overal musí stačiť. Áno, aj tu platí stará dobrá poučka: dávaj dieťaťu o jednu vrstvu viac ako sebe... V tomto prípade ale šatka alebo nosítko je práve tá spomínaná vrstva navyše.

Vyberaj pre seba aj deti oblečenie z funkčných materiálov, ktoré majú veľmi dobré termoregulačné schopnosti, odvádzajú vlhkosť aj pot. Nezabudni dobre chrániť hlavu a nôžky, pretože tadiaľto odchádza najviac tepla u malých detí.

Odporučíme ti pridať čiapočku alebo kuklu z merino vlny, ktoré chránia pred nepriazňou počasia, ale zároveň, keď vykukne slniečko, dokonale odvádza pot. Na nôžky potom daj capáčky alebo teplejšie ponožky.

3. Jarné oblečenie pre sedavé bábätká

6+ mesiacov Princíp vrstvy na vrstvu skvele funguje aj u týchto detí. Malé deti sa väčšinou potia veľmi málo a prvá vrstva teda môže byť bavlnená, ako je body s dlhým rukávom a nohavice. Potom použi hrejivú medzivrstvu. Pokiaľ dieťa sedí v kočíku, vetruodolná termo bunda môže byť dostatočne teplá v prípade, že sedí v nánožníku a má teda nohy a chodidlá v teple.

Pokiaľ dieťa prechádza medzi kočíkom a pieskoviskom, odporúčame obliecť cez nohavice termo nohavice. Na malé nožičky obuj topánočky, alebo obleč hrubé ponožky. A pamätaj tiež na tenkú čiapočku a rukavice.

Inými slovami:

  • Použi princíp vrstvy na vrstvu.
  • Prehmataj krk dieťaťa, aby si zistila, či je dostatočne teplé.

V prípade poklesu teploty majte v kočíku vždy po ruke deku navyše.
Veríme, že ťa náš sprievodca jarným oblečením nasmeroval a už vieš, čo svojmu dieťaťu oblečieš do aprílového počasia, aby bolo suchu, teple, pohode a zároveň sa nespotilo. A keby si potrebovala pomôcť s výberom, ako vždy sme tu pre teba.

Potrebuješ poradiť s výberom vhodného oblečenia pre seba a tvojich najbližších? Napíš nám na sylvie@bergam.cz.

Bergam nie je iba ďalší e-shop. Sme tu pre vás.