Ako obliekať deti do autosedačky v zime?

Trápi ťa otázka, ako správne obliekať deti do autosedačky v chladnom počasí? Rozumieme ti. Vedieť, ako si obliecť svoje deti do auta v zime ti dá obrovský pokoj! Poďme sa teda na to spolu pozrieť.

To najdôležitejšie hneď na začiatok: viac tenších vrstiev v kombinácii s dekou je to pravé. Ideálne je mať možnosť priniesť dieťa z domova v relatívne slabšom oblečení zakryté dekou, rýchlo zacvaknúť do áut a ideme.

Ak sa chystáš s malými deťmi na cestu autom, je vhodné auto vopred pripraviť (ideálna teplota by mala byť okolo 21 až 22 °C). Dieťa do auta usadíš v jednej vrstve oblečenia, aby malo čo najviac pohodlia. Nojo, táto situácia by bola ideálna, bohužiaľ ale nie vždy je možná. Poďme sa na to teda pozrieť krok za krokom.

1. POUŽÍVAJ TENKÉ VRSTVY

Obleč svoje bábätko do tenkých vrstiev. Začni napríklad tenkým a priliehavým oblečením, ako sú legíny alebo pančuchy. Potom pridaj druhú vrstvu nohavíc a body s dlhým rukávom. Vrstvenie ti pomôže mať možnosť pridať alebo ubrať vrstvu v závislosti od aktuálnych potrieb. Vo veľmi chladnom počasí pridaj teplejšiu mikinu alebo svetrík. Správne oblečenie má veľký vplyv nielen na pohodlie dieťaťa a celej posádky ale aj na bezpečnosť. Bezpečnostný pás musí vždy tesne priliehať k telu dieťaťa.

 

Tenké body z merino vlny alebo bambusu je na cesty ideálne a nájdeš ho tu.

2. ZAHRAJ AUTO

Je užitočné naštartovať auto, kým do neho s dieťaťom nastúpite. Tým znížiš potrebu obliekať bábätko počas jazdy

3. POUŽÍVAJ PRIKRÝVKU

Aby bolo dieťa pri cestovaní v aute v teple, používaj deku. Maj na pamäti, že vrchná vrstva by mala byť ľahko snímateľná, aby bábätku po zahriatí auta alebo veľké teplo. Preto u nás toľko vyhráva merino deka. A tiež vo výsledku nikdy neprekáža v postroji autosedačky.

4. VYSKÚŠAJ NAŠU MERINO MIKINU S TENKOU KAPÚCIOU

Tenké merino mikiny sú užitočné na zimné obdobie, pretože nemajú veľký objem, ktorý by mohol ovplyvniť bezpečnosť autosedačky. Namiesto toho tieto krásne kúsky oblečenia poskytujú teplo a chráni dieťa pred chladom. Okrem toho mnoho tvrdohlavých detí dáva dole čiapky z hlavy – kedykoľvek a kdekoľvek. Tento problém ale môžeš veľmi dobre vyriešiť mikinou s kapucňou.

 

Mikiny nájdeš tu.

5. CAPÁČKY NA NOHY

Nikdy nezabudni na detské nohy. Niektoré deti nemajú s ponožkami problém, iné ich rýchlo zložia. Skvelé sú naše vlnené capáčky, ktoré majú príjemný merino lem okolo členkov a krásne tak držia na svojom mieste.

6. HLAVA V TEPLE

Detské hlavičky sú oveľa väčšie ako zvyšok tela. Vďaka tomu, pokiaľ deťom nezakryjeme hlavu, môže to byť zdrojom tepelných strát. Či už dáš bábätku na hlavu kapucňu alebo tenkú merino čiapočku či kuklu, je to základ spokojnej jazdy.

 

Čiapky a čiapočky pre malé a väčšie deti tu.

 

Čo do autosedačky deťom nikdy neobliekať?

- nevhodné sú nadýchané kombinézy, pretože nie sú variabilné a môžu zabrániť správnemu fungovaniu autosedačky

- problém sú tiež hrubé bundy z hladkých materiálov, kde môžu pásy ľahko skĺznuť

- pozor tiež na obrovské kapucne, ktoré niekedy spôsobujú vytláčanie hlavičky z opierky a prichádza na rad tzv. „padanie hlavičky“

Potrebuješ poradiť s výberom vhodného oblečenia pre seba a tvojich najbližších? Napíš nám na sylvie@bergam.cz.

Bergam nie je iba ďalší e-shop. Sme tu pre vás.