Ako obliekať novorodenca v lete?

Lámeš si hlavu, ako obliekať novorodenca v lete? Tento príspevok je práve pre teba, ak máš doma novorodenca alebo bábätko čakáš, a nevieš, čo mu v letnom letnom počasí obliecť.

Je nutné myslieť na to, že bábätko ešte nemá vybudovanú imunitu a termoreguláciu. Každá novopečená mamička chce, aby bábätku nebola zima, ale ani horúco. Dieťatko by malo mať zakryté celé telíčko.

Merino vlna je BEZKONKURENČNÝM materiálom pre novorodencov, pretože vie udržať stálu teplotu detského telíčka. Tvoje bábätko teda neprechladne ale ani sa nebude potiť.

Má tvoje bábätko potničky? Prečítaj si náš blogový článok a zistíš, ako ti s tým merino vlna môže pomôcť.

Priprav si preto do výbavičky

U novorodenca nezabudni tiež na tenkú bambusovou čiapočku. Hlavičkou bábätko stráca najviac tepla. Počasie sa občas mení pekne rýchlo a aj počas leta môže poriadne fúkať vietor.

Pri prírodnom a funkčnom materiáli, ako je merino vlna, oceníš jedinečnú funkciu odvádzať od tela vlhkosť. Vďaka tomu bábätko nepocíti ani vlhkosť a ani chlad na pokožke.

Mysli na to, že pre bábätko je vhodné voľné oblečenie z kvalitných materiálov. Oblečenie z jemnej merino vlny je pre tieto účely dokonalé, dokáže vlhkosť oveľa rýchlejšie odvádzať od pokožky a nechladí ani mokré. Vlhkosť nasaje do seba a koža dieťatka je tak v suchu.

Pokiaľ stále tápeš, a potrebuješ poradiť poradiť s výberom vhodného oblečenia pre seba a tvojich najbližších, napíš nám na sylvie@bergam.cz.

Bergam nie je iba ďalší e-shop. Sme tu pre vás.