Ako vybrať detské rukavice, aby nepadali?

Akonáhle zaobstaráš pre svoje deti základné zimné kúsky oblečenia, svoju pozornosť zameraj na zimné rukavice a palčiaky. Je lákavé zaobstarať akýkoľvek starší pár detských rukavíc z druhej ruky, ale nezabúdaj na výkon, ktorý sa bohužiaľ stráca nevhodnú starostlivosť. Tvoje dieťatko nebude šťastné, keď mu mráz a sneh namočia labky.  

Tiež ťa často napadá otázka, ktoré rukavice konečne deťom nebudú padať? Určite poznáš tú beznádej, keď dieťaťu rukavice spadnú už po desiatej. Nie, bohužiaľ nie všetky rukavice a palčiaky pre batoľatá sú si rovné.

Ale neboj sa, máme teba (a ruky tvojho dieťaťa!) pár infomrácií. A to či už hľadáš roztomilé rukavice pre batoľatá alebo odolný pár rukavíc na lyže.

Čomu treba venovať pozornosť pri výbere detských rukavíc?

  • Jednoduché obliekanie a odoberanie

Detské rukavice alebo palčiaky sa musia ľahko nasadzovať, keď sa ponáhľate z dverí. A rovnako tak je dôležité, aby sa dali ľahko zložiť na desiatu v prírode. Palčiaky alebo bezpalcové rukavice sa ľahšie nasadzujú, čo je u malinkých detí zásadné.

V prstových rukaviciach má dieťa zase lepšiu pohyblivosť. Či už si vyberieš akúkoľvek možnosť, uisti sa, že majú detské rukavice široký otvor a flexibilný strih.

  • Elastické manžety

Hľadáš detské rukavice, ktoré zostanú na svojom mieste a nebudú padať? Vyberte si pár s elastickými manžetami. To rukavice udrží pevne na svojom mieste bez ohľadu na to, ako veľmi sa ich dieťa snaží zložiť.

  • Teplá podšívka

U rukavíc a palčiakov pre batoľatá je samozrejme najdôležitejším faktorom teplo. Vyber si pár s mäkkou zateplenou podšívkou vyrobenou z materiálov ako fleece alebo merino vlna.

  • Ochrana pred vodou

Nepoznáme dieťa, ktorému je kaluže cudzie, preto rukavice s vodeodolnou vonkajšou vrstvou sú skvelým nápadom. Tento typ rukavíc udrží detské ruky v teple a suchu, takže sa deti môžu hrať dlhé hodiny a ich ruky budú v teple.

  • Klipy alebo šnúrky, ktoré ich udržia pohromade

Taká maličkosť ale taká praktická. Ušetri si čas a peniaze a kúp deťom pár rukavíc, ktorý je možné zopnúť alebo zviazať.

A tu sú naše tipy

⬇︎⬇︎⬇︎

Potrebuješ zimné prstové rukavice pre batoľatá? Hľadanie je u konca.

Tieto rukavice od značky Sterntaler sú navrhnuté pre všetky outdoorové aktivity, ako je lyžovanie, guľovanie a sánkovanie. Tento pár rukavíc je vodeodolný a vetruodolný. Fleecová podšívka Thinsulate udržuje malé prstienky v teple a protišmyková dlaň uľahčuje deťom uchopiť lyžiarske paličky alebo iné športové vybavenie. Ešte lepšie je, že rukavice majú dlhý zips, ktorý pomáha dieťaťu obliecť rukavice s minimálnymi problémami.

 

Nájdeš ich tu.

Chceš deťom zaobstarať radšej zimné palčiaky?

Tieto zimné rukavice pre batoľatá majú nepremokavú vonkajšiu škrupinu a podšívku, aby udržali ruky v suchu počas dlhých dní na snehu. Tieto rukavice sa môžu pochváliť extra dlhou manžetou, ktorá chráni pred chladom a vetrom. Samozrejmosťou sú odolné dlane, ktoré sú ideálne na všetky zimné športy.

Hľadáš teplé vodeodolné rukavice?

Máme pre teba tip. Tento pár rukavíc pre batoľatá je vybavený podšívkou a nepremokavým vonkajším plášťom, aby boli malé ruky počas vlhkého počasia v teple a suchu. Medzi ďalšie skvelé vlastnosti patria elastické manžety a extra široký otvor a nastaviteľné pásiky na zápästie, ktoré uľahčujú obliekanie všetkým malým deťom.

Hľadáš merino rukavičky pre bábätko?

Tieto merino rukavičky sú vyrobené s dvojitou vrstvou merina okolo zápästia, čo znamená, že neexistuje žiadny elastický pásik, ktorý by sa zaryl do malých ručičiek. Sú ale priliehavé, preto len tak nespadnú. Rukavičky z 80% merino vlny sú skvelé pre dieťa do kočíka, autosedačky aj nosidla. Merino rukavice pre bábätko neprefúknu, sú hrejivé, čiastočne aj izolujú vlhkosť. Hrejivé rukavičky pre najmenších z merino vlny sú skvelou voľbou, pretože sa vlna stará o skvelú termoreguláciu, hreje, odvádza pot.

A čo bezpalcové zimné rukavice pre bábätko?

Rukavice pre najmenšie bábätko od dánskej značky Mikk-Line sa postarajú o úplný tepelný komfort rúk počas zimných mesiacov. Sú vetruodolné, nepremokavé a hlavne s teplou priedušnou podšívkou. Sú ideálne na chladnú zimu. Rukavice majú praktický zips, vďaka ktorému ich ľahko oblečiete aj tým najmenším deťom. Elastická guma na zápästie chráni pred vetrom.

Potrebuješ poradiť s výberom vhodného oblečenia pre seba a tvojich najbližších? Napíš nám na sylvie@bergam.cz.

Bergam nie je iba ďalší e-shop. Sme tu pre vás.