Ako vybrať detské zimné rukavice?

Akonáhle zaobstaráš pre svoje deti základné zimné kúsky oblečenia, svoju pozornosť zameraj na zimné rukavice a palčiaky. Je lákavé zaobstarať akýkoľvek starší pár detských rukavíc z druhej ruky, ale nezabúdaj na výkon, ktorý sa bohužiaľ stráca nevhodnou starostlivosťou. Tvoje dieťatko nebude šťastné, keď ho od mrázu a snehu začnú oziabať ručičky.

Tiež ťa často napadá otázka, ktoré rukavice deťom nebudú padať? Určite poznáš tú beznádej, keď dieťaťu rukavice spadnú už po niekoľký krát. Nie, bohužiaľ nie všetky rukavice a palčiaky pre batoľatá sú rovnaké.

Ale neboj sa, máme pre teba (a ruky tvojho dieťaťa!) pár informácií. Či už hľadáš roztomilé rukavice pre batoľatá alebo odolný pár rukavíc na lyže.

 

Čomu treba venovať pozornosť pri výbere detských rukavíc?

  • Jednoduché obliekanie a vyzliekanie.

Detské rukavice alebo palčiaky sa musia ľahko nasadzovať, keď sa ponáhľate z domu. Takisto je dôležité, aby sa dali ľahko zložiť pri pauze na jedlo v prírode.

Palčiaky alebo bezpalcové rukavice sa ľahšie nasadzujú, čo je u malinkých detí zásadné. V prstových rukaviciach má dieťa zase lepšiu pohyblivosť. Či už si vyberieš akúkoľvek možnosť, uisti sa, že majú detské rukavice široký otvor a flexibilný strih.

  • Elastické manžety

Hľadáš detské rukavice, ktoré zostanú na svojom mieste a nebudú padať? Vyberte si pár s elastickými manžetami. To rukavice udrží pevne na svojom mieste bez ohľadu na to, ako veľmi sa ich dieťa snaží zložiť.

  • Teplá podšívka

U rukavíc a palčiakov pre batoľatá je samozrejme najdôležitejším faktorom teplo. Vyber si pár s mäkkou zateplenou podšívkou vyrobenou z materiálov ako fleece alebo merino vlna.

  • Ochrana pred vodou

Nepoznáme dieťa, ktorému sú kaluže cudzie, preto rukavice s vodeodolnou vonkajšou vrstvou sú skvelým nápadom. Tento typ rukavíc udrží detské ruky v teple a suchu, takže sa deti môžu bez obáv hrať dlhé hodiny a ich ruky budú v teple.

  • Klipy alebo šnúrky, ktoré ich udržia pohromade

Taká maličkosť ale taká praktická. Ušetri si čas a peniaze a kúp deťom pár rukavíc, ktorý je možné zopnúť alebo zviazať.

A tu sú naše tipy...

⬇︎⬇︎⬇︎

Potrebuješ zimné prstové rukavice pre batoľatá? Hľadanie je na konci.

Tieto rukavice od značky Sterntaler sú navrhnuté pre všetky outdoorové aktivity, ako je lyžovanie, guľovanie a sánkovanie. Tento pár rukavíc je vodeodolný a vetruodolný. Fleecová podšívka Thinsulate udržuje malé pršteky v teple a protišmyková dlaň uľahčuje deťom uchopiť lyžiarske paličky alebo iné športové vybavenie. Ešte lepšie je, že rukavice majú dlhý zips, ktorý pomáha dieťaťu obliecť rukavice s minimálnymi ťažkosťami.

 

Nájdes ich tu

Chceš deťom zaobstarať radšej zimné palčiaky?

Tieto zimné rukavice pre batoľatá majú nepremokavú vonkajšiu vrstvu a podšívku, aby udržali ruky v suchu počas dlhých dní na snehu. Tieto rukavice sa môžu pochváliť extra dlhou manžetou, ktorá chráni pred chladom a vetrom. Samozrejmosťou sú odolné dlane, ktoré sú ideálne na všetky zimné športy.

Nájdeš ich tu.

Hľadáš teplé vodeodolné rukavice? Máme pre teba tip.

Tento pár rukavíc pre batoľatá je vybavený podšívkou a nepremokavým vonkajším plášťom, aby boli malé ruky počas vlhkého počasia v teple a suchu. Medzi ďalšie skvelé vlastnosti patria elastické manžety a extra široký otvor a nastaviteľné pásiky na zápästie, ktoré uľahčujú obliekanie všetkým malým deťom.

Nájdeš ich tu.

Hľadáš merino rukavičky pre bábätko?

Tieto merino rukavičky sú vyrobené s dvojitou vrstvou merina okolo zápästia, čo znamená, že neexistuje žiadny elastický pásik, ktorý by sa zaryl do malých ručičiek. Sú ale priliehavé, preto len tak nespadnú.

Rukavičky z 80% merino vlny sú skvelé pre dieťa do kočíka, autosedačky aj nosidla. Merino rukavice pre bábätko sú vetru odolné, hrejivé, čiastočne izolujúce vlhkosť. Hrejivé rukavičky pre najmenších z merino vlny sú skvelou voľbou, pretože sa vlna postará o skvelú termoreguláciu, hreje a odvádza pot.


Nájdeš ich tu.

A čo tak bezpalcové zimné rukavice pre bábätko?

Rukavice pre najmenšie bábätko od dánskej značky Mikk-Line sa postarajú o úplný tepelný komfort ručiček počas zimných mesiacov. Sú vetruodolné, nepremokavé a hlavne s teplou priedušnou podšívkou. Sú ideálne na chladnú zimu. Rukavice majú praktický zips, vďaka ktorému ich ľahko oblečiete aj tým najmenším deťom. Elastická guma na zápästí chráni pred vetrom.

Nájdeš ich tu.

Potrebuješ poradiť s výberom vhodného oblečenia pre seba a tvojich najbližších? Napíš nám na sylvie@bergam.cz.

Bergam nie je iba ďalší e-shop. Sme tu pre vás.