Bavlnené dámske tričká? Je čas pobozkať ich na rozlúčku a privítať merino!

Mäkká, lacná a ľahko dostupná - bavlna znie ako ideálna látka na výrobu čohokoľvek, že? Ale nie tak rýchlo. Ako sama vieš, bavlna nie je úplne najlepším riešením vo chvíľach, kedy sa spotíš. Prichádza jar, a tak je čas sa rozlúčiť s lepkavým pocitom a nepríjemným zápachom potu a zažiť to neuveriteľné pohodlie merino vlny. Naše dámske mäkké merino tričká sú tu na to, aby ti poskytli pohodlie, ktoré si zaslúžiš.

Merino je celoročná záležitosť! Prečo?

  • Priedušné
  • Rýchlo schne
  • Odvádza vlhkosť od pokožky
  • Reguluje teplotu
  • Ničí zápach

A ako materiál na tričká, ktoré nosíš celý deň na sebe, sa stane tvojou neprekonateľnou parťáčkou.

 

Zabudni na bavlnu a vyber si pre seba maximálne pohodlie v podobe dámskeho trička z merino vlny

A tu je prečo: Bavlna absorbuje a zadržiava vlhkosť, a to ako z okolitého prostredia vo vlhkom počasí, tak z vlastného potu. V teplom počasí by sa mal pot odparovať od pokožky a pomáhať ti sa prirodzene ochladzovať. V tom ti bohužiaľ bavlna nepomôže.

Bavlna nevie odvádzať pot od tela av skutočnosti schne veľmi pomaly a zadržiava vlhkosť na pokožke. A čo viac, prepotená bavlna tiež zapácha a spôsobuje podráždenie pokožky.

Najväčší problém pri bavlnenom oblečení však nastáva v chladnom počasí. Bavlna stráca takmer všetky svoje izolačné vlastnosti, keď navlhne, a to či už od tvojho vlastného potu alebo z okolitého prostredia. Namiesto zadržiavania tepla mokrá bavlna v skutočnosti odvádza teplo z tvojho tela. A to je to posledné, o čo máš záujem.

Merino je tu pre teba

Prečo staviť na merino vlnu? V teplých dňoch merino tričko odvádza vlhkosť od pokožky, kde sa odparuje, a udrží ťa tak v chlade a suchu. Schopnosť merina absorbovať a uvoľňovať vlhkosť zo vzduchu z nej robí jeden z najpriedušnejších a najpohodlnejších materiálov. Mokré vlnené tričko tiež schne rýchlejšie ako mnoho iných látok. Merino tričko sa ti teda stane idelným pomocníkom na cesty, do práce alebo dni voľna v prírode.

  • Merino vlna navyše prirodzene chráni tvoju pokožku pred škodlivými slnečnými lúčmi.
  • Pri nízkych teplotách vytvára prirodzená štruktúra vlnených vlákien drobné kapsičky zachyteného teplého vzduchu, ktoré pôsobia ako izolanty a udržujú tvoje telo v teple.
  • Vlna schne aj oveľa rýchlejšie ako bavlna.
  • Merino vlna dokáže absorbovať až 30% svojej hmotnosti a napriek tomu je na dotyk suchá.
  • A to najdôležitejšie na záver je to, že si merino vlna zachováva svoje izolačné vlastnosti, aj keď je vlhká.

Vyber si z našej ponuky dámskych merino trikov a buď v teple av bezpečí.

Merino zabráni zápachu z potu A tým nekončíme.

Prírodný vosk vo vlne, nazývaný lanolín, má antimikrobiálne vlastnosti, ktoré zabíjajú baktérie v pote vytvárajúce zápach. A pretože vlna tak dobre hospodári s vlhkosťou, prežívajúce baktérie nemajú vlhké prostredie, ktoré potrebujú, aby sa im darilo. Bez nahromadenia baktérií spôsobujúcich zápach môžeš merino pohodlne nosiť deň za dňom a cítiť sa sviežo a čisto.

Pobozkaj bavlnu na rozlúčku a užite si absolútne pohodlie v oblečení z merino vlny. Naša kolekcia dámskych merino tričiek vo veselých jarných farbách už na teba čaká.

Potrebuješ poradiť s výberom vhodného oblečenia pre seba a tvojich najbližších? Napíš nám na sylvie@bergam.cz.

Bergam nie je iba ďalší e-shop. Sme tu pre vás.