Cestovanie s deťmi

Cestovanie poslednú dobu býva pekný oriešok. Kto má ale túlavé topánky, rovnako ako my v BERGAM, cestu si vždy nájde. Zabaliť sa s deťmi do jedného kufra je nadľudská úloha. Ako taký malý človiečik môže potrebovať toľko veci?

Čo si zabaliť na palubu lietadla NESMIETE Vám dnes povie každý. Čo sa naopak osvedčilo nám pri cestovaní s malým Bergam?

Najdôležitejšie je dostatok náhradného oblečenia. Deti sa niekedy počas letu dokážu zašpiniť aj niekoľkokrát. O vhodnom oblečení sa rozpíšeme ešte nižšie.

Premýšľala si, ako správne obliekať deti na dlhé cesty autom? Tu sme o tom spísali článok, ktorý ťa určite bude zaujímať.

Obľúbená hračka, knižka a pastelky vám pomôžu skrátiť dlhú chvíľku. Odporúčame zaobstarať aj niečo „nového“ a neopozeraného.

Jedlo a pitie v dostatočnom množstve (ak nedojčíte) je základ. Nemusíte si robiť starosti, každá letuška sa Vám ochotne postará o vodu na prípravu mlieka. Nezabudnite vziať plienky na celú dobu letu (radšej viac) a vlhčené obrúsky. Obrúsky utrite všetko, čo bude treba.

Všetky mamičky si chvália nosítko. S nosítkom máte voľné ruky a hodí sa nielen do lietadla, ale aj na cestovanie. Využite ho jednoducho všade, kde nechcete jazdiť s kočíkom. Náš malý Bergam ho od narodenia bojkotoval a nepodarilo sa nám to prelomiť. Ak ste na tom rovnako ako my, nezúfajte... Zvládnete to aj bez neho.

Pre strýka Príhodu pribaľte základné lieky. Vezmite lieky na zvýšenú teplotu alebo na kašeľ. My nikdy nezabudneme pribaliť ešte kvapôčky do nosa a malú cestovnú odsávačku hlienov.

A čo teda to oblečenie? Pokiaľ chcete mať istotu, že vašim malým cestovateľom nebude zima a zároveň na vás nebudú hulákať, pretože im je horúco, vyberte oblečenie z merino vlny. Na cestu lietadlom alebo autom je ideálny. A že je merino oblečenie iba na zimu? Ak sa chystáte do teplých krajín, siahnite po tenkom merine v kombinácii s tencelom alebo s hodvábom. Hodí sa na cestu, detskú zábavu aj spánok. S merinom ušetríte veľa miesta v kufri, ľahko vyperiete kdekoľvek vo vlažnej vode so žlčovým mydlom a rýchlo vám na čerstvom vzduchu uschne! Hor sa za dobrodružstvom!

A čo tak článok o tom, ako obliekať deti v zime do autosedačky? Klikni ➡️

Pokiaľ stále tápeš, a potrebuješ poradiť poradiť s výberom vhodného oblečenia pre seba a tvojich najbližších, napíš nám na sylvie@bergam.cz.

Bergam nie je iba ďalší e-shop. Sme tu pre vás.