Dojča a leto? Je to jednoduchšie, než si vieš predstaviť

Blíži sa leto a ty máš doma malého dojčaťa, ktorého nemôžeš vystaviť priamemu slniečku a ani nie je vhodné používať opaľovací krém? Ako si poradiť? Bergam vie, ako na to…

Pokiaľ sa blíži leto a dieťaťu je menej ako 6 mesiacov, nemôžeš ho vystaviť priamemu slniečku a ani nie je vhodné používať opaľovací krém. Keď vyrazíš na prechádzku, priprav si pre deti čiapku so šiltom, slnečné okuliare alebo ideálnu kombináciu pre dokonalú ochranu detskej pokožky.

Tieto detské klobúčiky chránia tvár a krk dieťaťa počas slnečných dní v parku alebo na pláži. Povrázok je u malých detí užitočný, postará sa o to, že malý neposedný klobúčik len tak nedá dole.

Počas 6-9 mesiacov sa deti začínajú plaziť. Vzhľadom na to, že sa veľa pohybujú, hľadaj taký klobúčik, ktorý má široký šilt, ktorý chráni tvár, ale nie je príliš veľký, aby prekážal.

V tomto článku sa dozvieš, či deti naozaj potrebujú slnečné okuliare.

Slnečné okuliare

Slnečné okuliare sú tiež veľmi dôležité na ochranu dieťaťa. Slnečné okuliare sú nielen doplnkom pre každý letný výlet alebo prechádzku. Chráni detský zrak pred škodlivým UV žiarením, ktoré môže spôsobiť mnoho nepríjemných očných ochorení.

Než bolo synovi 6 mesiacov, slnečné okuliare nosil veľmi rád a neobťažoval sa pokúšať sa ich zložiť. Po 6 mesiacoch bolo ťažké ho prinútiť, aby si ich nechal. Ako pri všetkom, aj pri tom musíte byť vytrvalí. Našu ponuku od značky Geggamoja nájdeš tu.

Plavky

Pokiaľ chceš s bábätkom chodiť na plávanie, budeš potrebovať plavky. Deti pobyt vo vode milujú a stráviť čas bábätkom v prostredí, kde je spokojné, je niečo neopísateľné. Obvykle sa tam spieva, tancuje, skrátka je to pre všetkých zábava. Plavky pre najmenších nájdeš tu.

Pokiaľ sa ale blíži leto a plánuješ ísť s bábätkom k vonkajšiemu bazénu alebo na pláž, je vhodné mať plavky s ochranou UPF 50+. Všeobecne sa odporúča nemazať malé deti opaľovacím krémom skôr ako im je aspoň 6 mesiacov. Z tohto dôvodu sa ti bude UV oblečenie a ochrana UPF hodiť. A aj keď je dieťaťu viac ako 6 mesiacov, tiež naň nebudeš musieť mazať toľko opaľovacieho krému.

Celú našu ponuku oblečenia s UV filtrom nájdeš tu.

Pozn. Ak sa tvoja ratolesť chystá na pláž alebo do parku a chceš ju obliecť len do ľahkého a zároveň priedušného oblečenia, siahni po oblečení z merino vlny, hodvábu alebo bambusu. Tieto látky majú prirodzenú UV ochranu pred slniečkom. Viac o týchto materiáloch sa dozvieš tu.

Kraťasy

Pokiaľ bude vonku horúco, pravdepodobne budeš chcieť svoje bábätko obliecť do šortiek. Pokiaľ siahneš po merino vlne, máš istotu, že sa ani počas dlhších ciest autom bábätko v sedačke nespotí a nebude sedieť vo vlhkom oblečení, ktoré ho bude studiť.

Detská deka

Detská deka sa ti stane verným pomocníkom na cestách autom, lietadlom alebo na prechádzke s kočíkom, kedy ťa prekvapí náhla zmena počasia. Siahni po merino deke vyrobenej z prvotriednej vlny chundelatých ovečiek. Deka z merino vlny výborne prepúšťa vlhkosť, ale vie aj zahriať. Či už bude teplo alebo zima, pod dekou z merino vlny bude bábätku príjemne.

Chceš pre citlivú detskú pokožku naozaj to najlepšie, ale chceš dečku, ktorá bude mať pestrý a veselý vzor? Potom je prírodná bambusová deka od značky Geggamoja pre teba to pravé. Vďaka bambusu má deka úžasné termoregulačné vlastnosti. Táto bambusová dečka je výborná na celoročné užívanie. Bambusové vlákno je priedušné, antibakteriálne a skvele prepúšťa vlhkosť.  

Bambusovú dečku využite na cesty autom do autosedačky, v kočíku, do lietadla alebo na domácu pohodu.

Teraz vieš, aké detské oblečenie potrebuješ zaobstarať. Odporúčame zaobstarať od každej veľkosti trochu oblečenia. Tiež sa zamysli nad tým, ako často chceš tráviť čas praním bielizne.

Čo som počas prvých pár mesiacov zistila ja o obliekaní bábätiek u nás doma?

  • Nevadí mi, keď je moje dieťa väčšinu dní v prvom roku v pyžame.
  • Nechcem, aby oblečenie bolo príliš veľké, obmedzovalo voľný pohyb a potenciálne presahovalo tvár a blokovalo dýchanie.
  • Zistila som, že syn bude potrebovať organické oblečenie z prírodných funkčných materiálov – vďaka tomu je tu pre teba BERGAM
  • V Českej republike zažívam všetky 4 ročné obdobia. Zimy sú veľmi chladné a roky veľmi horúce. Keď nakúpim ale múdro az kvalitných materiálov, väčšinu oblečenia môže nosiť syn celoročne.

Potrebuješ poradiť s výberom vhodného oblečenia pre seba a tvojich najbližších? Napíš nám na sylvie@bergam.cz.

Bergam nie je iba ďalší e-shop. Sme tu pre vás.