Merino ponožky alebo doprajte aj nohám nórsky luxus so značkou Safa

Exkluzívne na stránkach Bergam nakúpite produkty od nórskej značky SAFA, ktorá je známa svojou kvalitou už od roku 1931. Cez 90 rokov stará tradícia hovorí za svoje. Je to rodinná firma, kde sa vo vedení vystriedalo už niekoľko generácií. V posledných desaťročiach má SAFA veľký úspech s krásnymi a odolnými ponožkami. Niet divu, že mala niekoľkokrát výsostné právo dodávať ponožky nórskym športovcom na olympijské hry. Poďme sa teda na merino ponožky pozrieť viac podrobne.

Prečo vlastne nosíme ponožky? Ponožky by mali obmedziť potenie a udržať nohy v teple a suchu. Pozor, ponožky by ale tiež mali vedieť ochladzovať pri vysokých teplotách. Nezabudnime ale na hlavnú funkciu, ktorou je funkcia ochranná. Ak chcete, aby vaše ponožky spĺňali najvyššie nároky na funkčnosť a mali výborné izolačné vlastnosti, priedušnosť a vysokú absorpčnú schopnosť, ponožky z merino vlny sú tá najlepšia voľba.

Iste ste už počuli, že merino ponožky udržia nohy v suchu a teple. Merino môže nasať až 35% svojho objemu vlhkosti a vy stále nebudete cítiť vlhkosť. Merino ponožky sú antibakteriálne, sú jemné a pružné a vďaka tomu sa prispôsobia tvaru nohy. V zime hrejú av lete chladia. Keď je zima a vlhko, merino vlákno túto vlhkosť pohlcuje a vytvára teplo. V letnom teplom prostredí merino vlna reguluje teplotu ochladzovaním. Merino ponožky môžete teda nosiť počas celého roka. Stačí si vybrať tie správne.

Samozrejmosťou by u ponožiek mala byť zosilnená časť na exponovaných miestach nohy (päta, špička). Značka SAFA ponúka detské, dámske aj pánske ponožky s vlneným froté na podrážke. U týchto ponožiek je menšie riziko otlakov a pľuzgierov. Vlnené froté navyše perfektne tlmia nárazy pri pohybe.

 

 

V našej ponuke nájdete aj merino ponožky bez lemu, ktoré nijako neobmedzujú krvný obeh a znižujú tak únavu nôh a zabraňujú ich opuchom. Merino ponožky bez lemu poslúžia aj ako ako prevencia a podpora liečby kŕčových žíl. Tieto ponožky sú skvelé pre ženy v tehotenstve, ktoré trpia častými opuchmi nôh. Ponožky ocenia všetci, ktorí sú celý deň na nohách alebo ich pracovné zaradenie vyžaduje dlhé státie. Merino ponožky so zdravotným lemom ocenia aj tí, ktorých trápia diabetes. Pozor, aj keď je lem dostatočne voľný, ponožky držia na nohe.

 

Bergam ponúka merino ponožky pre bábätká. Dojčenské merino ponožky z krásneho vlneného froté s praktickým rebrovaným nápletom na členku, vďaka ktorému ponožky držia a nikde netlačia a nesťahujú, budete milovať. Ponožky veľmi sú pohodlné a pružné.

 

Pre batoľatá a začínajúcich chodcov máme v ponuke aj merino ponožky s protišmykovými prvkami, ktoré môžu zabrániť nepríjemným pádom. U detských ponožiek je dôležité vždy skontrolovať, či majú voľnejší a pružný lem, ktorý nebude nohu príliš sťahovať.

 

 

Trápi vás potenie nôh? V merino ponožkách sa vám nohy nebudú potiť. Merino vlna vlhkosť absorbuje a následne vyparí. Merino ponožky nie sú vhodné prostredie pre život baktérií, preto nezapáchajú ani po opakovanom prepotení. Zápach spôsobujú baktérie, ktoré dávajú prednosť nechránenému povrchu a „rovným stenám“ syntetických tkanín. Vlákno merino vlny má veľmi kučeravú štruktúru, preto sú ponožky z merino vlny skvelým spoločníkom pre pohodlie vašich nôh.

Merino ponožky sú vďaka svojej schopnosti udržovať teplo vhodné aj pre reumatikov. Merino ponožky obsahujú lanolín, ktorý pôsobí na pokožku protizápalovo, znižuje reumatické problémy a upokojuje celé telo.

Ako sa o ponožky starať? Nebojte sa, údržba ponožiek je veľmi jednoduchá. Vlna má samočistiace vlastnosti a tak sa merino ponožky nemusia prať tak často. Oceníte to určite pri dlhších výletoch do prírody, kde nemáte možnosť prania. Ponožky môžete prať v práčke, vždy sa riaďte pokynmi, ktoré sú uvedené na výrobku.

Potrebuješ poradiť s výberom vhodného oblečenia pre seba a tvojich najbližších? Napíš nám na sylvie@bergam.cz.

Bergam nie je iba ďalší e-shop. Sme tu pre vás.