Pančuchy, pančucháče alebo tiež štrample?

Existujú tradície, ktoré už preverilo niekoľko generácií... Spomínate na detské pančucháče s jednou čiarkou vpredu a dvoma vzadu? Nosil ich snáď každý skôr narodený, hoci často určite nie celkom dobrovoľne.

Pančuchy, pančucháče alebo tiež štrample. Všetky tieto slová charakterizujú často nenahraditeľné oblečenie pre bábätká, malé aj väčšie deti.

Tiež sa stáva vašim deťom, že počas hry stratia ponožky? Alebo máte doma ponožkového nudistu, ktorý robí všetko pre to, aby ponožky zložil? Pančucháče zabránia nejednej stratenej ponožke.

Chceš vedieť viac o tom, ako obliecť tých najmenších? O oblečenie pre bábätko od hlavy až po päty si môžeš prečítať v tomto článku.

Na pančuchy pre deti máme v Bergam vysoké nároky. V žiadnom prípade by nemali skĺzavať ani škriabať a mali by poskytovať vášmu dieťaťu maximálny komfort nosenia. Pohodlné pančuchy musia mať vysoký pás, nikde by sa nemali zarezávať a mali by zostanú tam, kde majú byť. Ponúkame pančucháče jednofarebné, s obrázkami, pančucháče pre chlapcov aj dievčatá, z merino vlny aj bavlny.

Prečo vybrať merino pančuchy? Vlnené pančuchy s vysokým obsahom merina nielen zahrejú ale aj dodajú oblečeniu štýl. Vďaka merino vlne sú hrejivé a dobre absorbujú vlhkosť. Polyamid dodáva pančuchám odolnosť voči trhaniu a odreniu a lycra sa postará o to, že dobre padnú a vydržia dlhšie.

O tom, že lezenie po štyroch je pre vývoj malých detí dôležité, ste určite počuli. Častým dôvodom, prečo dieťa nelezie po štyroch, býva to, že máme všade v byte klzkú podlahu. Koberec totiž dnes nájdeme v máloktorej domácnosti. Hoci sa to nemusí dospelému zdať, pre bábätko je lezenie po štyroch veľmi náročné a klzký povrch tak všetko len komplikuje. Bábätku ale môžeme ľahko pomôcť tým, že mu oblečieme protišmykové pančucháče. Protišmykové prvky na kolenách a pod chodidlami vaše deti na klzkých podlahách ocenia pri lezení, plazení a následne aj pri prvých krôčikoch. Na Bergam nájdete protišmykové pančucháče z bavlny aj našej milovanej merino vlny (celá ponuka tu).

 

 

Pančucháče sú tiež častým odevom pre deti na nosenie v nosidle alebo šatke. Je totiž potrebné vybrať oblečenie, ktoré nebude ťahať za chodidlá, keď bábätko pokrčí nohy do tzv. „M polohy“.

A prečo vlastne investovať do udržateľného detského oblečenia? Tu máš hneď tri dôvody.

Potrebuješ poradiť s výberom vhodného oblečenia pre seba a tvojich najbližších? Napíš nám na sylvie@bergam.cz.

Bergam nie je iba ďalší e-shop. Sme tu pre vás.