Polyester do postele nepatrí!

Pod perinou spať nechce, často sa budí a odkopáva sa. Poznáš tento večný súboj? Deti sa odkopávajú ale v miestnosti je zima a ty máš strach, že prechladnú?

Zaujíma ťa, prečo polyester do postele nepatrí? Pokračuj v čítaní.

Hrejivý plyšový materiál a krásny vzor. To všetko majú spoločné pyžamá z fleece materiálu.

Polyester na rozdiel od vlny alebo iných materiálov nereguluje telesnú teplotu, keď deti spia. To je hlavný dôvod, prečo by polyester nemal patriť do postele.

Syntetické materiály nedýchajú. A tak sa môže stať, že deťom v nich bude horúco alebo zima. Táto tkanina totiž zjednodušene neabsorbuje vlhkosť. Pokiaľ deťom oblečieš pyžamko z polyesteru, pot nebude absorbovaný. V lete bude deťom horúco, v zime im bude chladno, pretože vlhké oblečenie na pokožke vyvolá pocit chladu. 

Ako zabrániť tomu, aby sa bábätko v noci budilo spotené a nepokojné sa dozvieš tu.

 Detské pyžamka tu. 

Pre kvalitnejší spánok teda vrelo odporúčame spať v prírodných a organických materiáloch, pretože sú bezpečnejšie pre zdravie, priedušnejšie a zlepšujú kvalitu nielen detského spánku.

V našej ponuke nájdeš nádherné funkčné pyžamka z merino vlny alebo bambusu.
 
Prečo pyžamo z merino vlny?

 

Merino vlna má dokonalý a prirodzený systém termoregulácie - vie hriať aj chladiť zároveň, podľa toho čo je práve potrebné. Priedušné vlastnosti látky majú veľké výhody, pokiaľ ide o pohodlný a ničím nerušený spánok.

Keď je horúco, vlákna merino vlny absorbujú výpary vlhkosti tela spiaceho dieťaťa a odparujú ich mimo látky. V zime sa tieto pary vlhkosti kondenzujú vo vnútri vlákna, uvoľňujú teplo a udržujú tak malého spáča príjemne v teple. Merino pyžamko je teda ideálne na celoročné použitie.

Bambus má aj úžasné vlastnosti.

Je neuveriteľne jemný! Je to strečový materiál a má veľmi dobrú priedušnosť. Keď si oblečiete oblečenie vyrobené z bambusu, ochladí vás. A preto si mnoho ľudí si myslí, že je to skvelý materiál v teplejších mesiacoch roka. Áno, ale počas zimy rozhodne nenechávaj bambusové oblečenie hlboko v skrini. Vlákna bambusu hrejú aj vtedy, keď je vonku zima.

Bambus je prirodzene antibakteriálny a pretože je antistatický, odpudzuje nečistoty, čím uľahčuje odstraňovanie škvŕn.

Oblečenie z bambusu má oproti bavlne vyššiu savosť a rýchlejšie schne, preto je veľmi vhodné na spánok alebo ako 1. vrstva. Tým, ktorí majú citlivú pokožku, bambus skutočne vyhovuje.

Viac o vrstvení oblečenia sa môžeš dočítať v tomto článku.

Potrebuješ poradiť s výberom vhodného oblečenia pre seba a tvojich najbližších? Napíš nám na sylvie@bergam.cz.

Bergam nie je iba ďalší e-shop. Sme tu pre vás.