Prečo deťom stále padá čiapka a ako vybrať správnu veľkosť?

Poznáš to tiež? Čiapka alebo kukla sa deťom stále pretáča, padá do očí alebo lezie hore.

To všetko patrí medzi dôvody, prečo deti čiapky často neznášajú. Pokiaľ tento problém s deťmi riešiš, pravdepodobne je na vine zle zvolená veľkosť. Ako ale vybrať tú správnu detskú čiapku alebo kuklu? Ak si nevieš rady, pokračuj v čítaní.

⬇⬇⬇

Aby čiapka alebo kukla bola pohodlná a mala správnu veľkosť, je potrebné dieťaťu zmerať obvod hlavy. Hlavičku premerajte v najširšej časti čela (alebo cca 1,5 cm nad obočím) a zároveň v najsilnejšom mieste zadnej časti hlavy. Nameraná veľkosť zodpovedá veľkosti čiapky alebo kukly.

Detské čiapky a kukly

Pri správne zvolenej veľkosti by materiál mal na hlave priliehať, nemali by sa tvoriť vlnky a voľné miesta. Daj si pozor aj na prílišné natiahnutie materiálu. Čiapka ani kukla nesmú deti tlačiť.

Pri detskej kukle mysli na to, že náplet v tvárovej časti by mal kopírovať tvar tváre. Medzery popri uškách sú nežiadúce. Pokiaľ kukla alebo čiapka padá dieťaťu do očí alebo sa vyťahuje, je ešte veľká.

Chceš vziať čiapočku alebo kuklu radšej väčšiu, nech vydrží?
❌ Nerob to, prosím. Nebude dobre sedieť.

Rozmýšľaš, ako rýchlo vlastne rastie detská hlavička?
V prvom roku života naozaj rýchlo. Na obvod pokojne aj o 10cm. Preto v tomto vekovom rozmedzí nájdeš veľa veľkostí. Potom sa rast spomaľuje a rovnaká čiapka môže deťom vydržať skutočne dlho.

Asi ťa neprekvapí, že u nás vedú čiapky z merino vlny. Merino vlna je veľmi jemná, pohodlná, priedušná s vynikajúcimi izolačnými vlastnosťami.

Máš nejaké otázky? Neváhaj sa nám ozvať. Nie sme len ďalší e-shop. Sme tu pre teba. ♥︎

Potrebuješ poradiť s výberom vhodného oblečenia pre seba a tvojich najbližších? Napíš nám na sylvie@bergam.cz.

Bergam nie je iba ďalší e-shop. Sme tu pre vás.