Prečo si zaobstarať dojčiace oblečenie z merino vlny?

Ste alebo budete mamička a hľadáte niečo pohodlné pre seba aj bábätko? Nielen naši najmenší môžu ťažiť z úžasných vlastností merino vlny. Pýtate sa, prečo je merino vlna taký úžasný materiál pre dojčenie? Tu sú hlavné dôvody, prečo by mala byť merino vlna základným kúskom v šatníku každej mamičky.

PRIRODZENÁ REGULÁCIA TEPLOTY

Merino vlna sa získava zo srsti oviec merino a je skvelým izolantom. Merino nielen udržuje teplo, ale môže tiež pomôcť udržať každú mamičku v pohode bez zbytočného potu a prehrievania.

Hovoríte si, ako je to možné? Vlákna merino vlny prirodzene absorbujú a uvoľňujú vlhkosť. Ako sa vlhkosť z pokožky odparuje na látku, odvádza teplo preč od pokožky, čo je známe ako odvod vlhkosti. A práve vďaka tomu vás udrží v chlade a suchu. V chladnejšom prostredí naopak merino odsáva vlhkosť zo vzduchu a tieto malé kapsičky zachyteného vzduchu zahrievajú a poskytujú izoláciu.

Čo z toho vyplýva? Znamená to, že naša dojčiaca kolekcia od nórskej značky SAFA zo 100% merino vlny je perfektným celoročným doplnkom všetkých mamičiek od jari až do zimy. Dojčiace tričká majú pohodlný strih a umožnia vám ľahko s bábätkom manipulovať bez toho, aby ste museli v chladnejších dňoch manévrovať s nepohodlnými vrstvami oblečenia.

KOMFORT

Vďaka svojim vlastnostiam odvádzajúcim vlhkosť je merino vlna mimoriadne príjemná na nosenie. Jej schopnosť „dýchať“ sa postará o to, že merino vlna vytvára ideálnu klímu pre vás a vaše dieťa. To je najdôležitejšie najmä v dobe dojčenia, kedy počas priameho kontaktu s bábätkom sa môže prirodzene stať, že sa teplota vás i vášho dieťatka zvýši a výsledkom bude toľko nepríjemné potenie.

ČISTOTA

Menej vlhkosti vytvára bezpečnejšie prostredie na kŕmenie, pretože zabraňuje rastu baktérií, ktorým sa darí na teplých a vlhkých miestach v oblastiach, kde sa obvykle potíme. V kombinácii s vrstvou prírodného vosku z merino vlny, lanolínom, robí váš odev čistejším a zanecháva ho svieži.

JEMNOSŤ

Mylná predstava o vlne – všeobecne – je, že môže na koži trochu svrbieť. Niektoré vlny pochádzajú z oviec s hustou srsťou, vďaka ktorej sú vlákna veľké a pevné. Merino vlna ale taká nie je, pretože jej vlákna majú oveľa menší priemer. Čím menšie sú vlákna látky, tým je oblečenie mäkšie.

ODOLNOSŤ

Merino vlna má úžasnú prirodzenú štruktúru, vďaka ktorej je neuveriteľne elastická. Prepletená štruktúra umožňuje merino vlne natiahnuť sa a ohnúť vo všetkých smeroch tisíckrát bez toho, aby to ovplyvnilo tvar odevu.

UDRŽATEĽNOSŤ

Ste ekologicky uvedomelí rodičia? Z merino vlny budete mať radosť. Potreba prania pri merino vlne je vďaka antimikrobiálnym a zápachu odolným vlastnostiam minimálna. Napriek svojej odolnosti je merino vlna ako prírodné vlákno obnoviteľná a biologicky odbúrateľná. Pri nakupovaní merina do vášho šatníka to dokazuje, že vyberáte to najlepšie pre vás, bábätko aj planétu...

Všestranný a štýlový kúsok oblečenia je skvelý pre maznanie, upokojenie, pohodu a ľahké vrstvenie všetkých mamičiek. Našu ponuku nájdete tu.

Potrebuješ poradiť s výberom vhodného oblečenia pre seba a tvojich najbližších? Napíš nám na sylvie@bergam.cz.

Bergam nie je iba ďalší e-shop. Sme tu pre vás.