Prečo zaobstarať deťom merino oblečenie?

Chcela si už niekoľkokrát zaobstarať deťom merino oblečenie ale vŕta ti hlavou myšlienka, že sa merino hodí len v zime na hory? Rozumieme ti. Nechaj nás s tebou zdieľať 7 hlavných dôvodov, prečo na nič nečakať a zaobstarať deťom merino oblečenie už dnes.

1. Máš často obavy z toho, či sú deti oblečené málo alebo veľa? Malé deti si nevedia povedať, či je im horúco alebo zima. Merino sa o tvoje obavy postará! Má dokonalé termoregulačné vlastnosti. V zime zahreje, v lete ochladí.

2. Určite to poznáš tiež. Deti sú neustále v pohybe. V jednej chvíli bežia, pretekajú na bicykli alebo kolobežke a hneď vzápätí niekoľko minút takmer nehnuto pozorujú mravce v tráve. S merino vlnou už nemusíš mať obavy z toho, že sa spotí, prechladnú a príde na rad toľko nepríjemná nádcha. Mysli na to, že pokiaľ sa merino namočí alebo prepotí, stále hreje a to vďaka vysokej schopnosti absorpcie vlhkosti. Merino vlna dokáže pojať až tretinu svojej váhy bez toho, aby na dotyk bola mokrá.

Pýtaš sa prečo investovať do udržateľného detského obliekania? Tu ti povieme hneď tri dôvody.

3. Vieš, že merino skvele odoláva zápachu? Pot dáva zabrať nielen veľkým ale aj malým. Merino oblečenie nie je potrebné tak často prať. Stačí ho po dlhom nosení len nechať vyvetrať na čerstvom vzduchu. A ako je to možné? Chundelaté merino vlákno je pokryté šupinkami, vďaka ktorým sa na jeho povrchu zle držia baktérie. Tie sú dôvodom, prečo cítime pot z nášho oblečenia.

4. Je to sen každého rodiča! ,,Ono sa to vyčistí“ samo a často bez prania. Vlákno merino vlny obsahuje lanolín, ovčí tuk, ktorý nečistotu nepustí dovnútra do hĺbky. Nečistota teda zostane na jemných chĺpkoch na povrchu, z ktorých ju môžeš ľahko odstrániť. Údržba merina je veľmi jednoduchá. Stačí vyprať v umývadle so žlčovým mydlom. Merino oblečenie môžeš vyprať ale aj v práčke (stačí prípravok vhodný na vlnu a program na pranie vlnených odevov).

5. Poznáš to tiež? Suché, začervenané a svrbiace miesta na koži dieťaťa, to dokáže znepríjemniť deň celej rodine. Merino vlna je hypoalergénna, preto merino oblečenie ocenia všetci s citlivou a ekzematickou pokožkou. Vďaka obsahu lanolínu priľne k pokožke a nevyvoláva žiadne podráždenie.

6. Hľadáš ten najlepší opaľovací krém pre svoje deti? Detskú pokožku je potrebné chrániť pred slniečkom počas celého roka. Merino oblečenie chráni detskú pokožku pred slnečnými lúčmi. Merino vlna má ochranný faktor o sile 25 až 50 SPF. Ochráni pred UV žiarením lepšie ako bežné bavlnené odevy.

7. Príroda nám nemôže byť ľahostajná. Merino je obnoviteľný materiál. Každý rok ovečkám vyrastie jemný a chundelatý kožúšok. Pokiaľ sa budeme o vlnené odevy správne starať, budú nám slúžiť dlho. Navyše je vlna v prírode ľahko rozložiteľná. A pretože myslíme aj na pohodlie a blaho ovečiek, predávame oblečenie od dodávateľov s mulesing free záväzkom. Čo je mulesing? Mulesing je drastická metóda, ktorú používajú niektorí chovatelia oviec, kedy v podstate dôjde k odstráneniu kože v oblasti zadku, vrátane chvosta ovečky.

A pokiaľ stále tápeš, prečítaj si nášho sprievodcu jednotlivými materiálmi a uvidíš, že nákup merino oblečenia na seba nenechá dlho čakať.

Potrebuješ poradiť s výberom vhodného oblečenia pre seba a tvojich najbližších? Napíš nám na sylvie@bergam.cz.

Bergam nie je iba ďalší e-shop. Sme tu pre vás.