Spací vak pre deti – áno alebo nie?

V tomto krátkom sprievodcovi si prejdeme a vysvetlíme, čo je to spací vak, v akom prípade sa stane tvojím verným pomocníkom a ako dlho ho môže tvoje bábätko používať.

Predstavíme ti tiež tie najväčšie výhody spacieho vaku pre tvoje bábätko, aby si vedela, či ho máš do výbavičky zaobstarať. Pripravená? Ideme na to!

Čo je to spací vak

Spací vak nie je len odev, ktorý dieťa nosí pri spánku a odpočinku. Spací vak pre deti vyzerá ako pyžamo s krátkym alebo dlhým rukávom av spodnej časti má široký otvor. Spací vak môžeš použiť namiesto prikrývky alebo periny, keď ide tvoje bábätko spať.

Prečítaj si článok o tom, prečo do postele nepatrí polyester.

Kedy sa ti oplatí zaobstarať spací vak namiesto perinky?

Ak máš doma malého kopálistu, ktorého v noci čo hodinu musíš prikrývať, pretože sa odkopal, a potom sa budí chladom, siahni určite po detskom spacom vaku, ideálne celoročnom.

Na Bergam máme široký výber spacích vakov z merino vlny a bambusu vhodných pre rôzne ročné obdobia a teploty.

Čo obliecť do spacieho vaku?

Neexistuje jednoznačná odpoveď. Keby sme to ale mali zjednodušiť, tak pre teba máme toto odporúčanie: Aby ste sa všetci dobre vyspali, dieťa obleč tak, aby sa cítilo komfortne.

Začni s jednou vrstvou a pridaj ďalšie vrstvy, pokiaľ je tvoje dieťa studené, alebo sa zdá byť nepokojné. Podobne odober vrstvy, ak je dieťaťu v noci príliš horúco. Najjednoduchší spôsob, ako zistiť, či si dieťa udržuje príjemnú teplotu, je skontrolovať jeho hrudník, bruško, zátylok alebo chrbát. Mrkni na to ako správne vrstviť, tu.

Prosím, nerob si starosti, pokiaľ sú detské ruky počas spánku mierne chladnejšie. Rýchlou kontrolou sa dotkni detského zátylku, pretože ten ti napovie o pohodlí tvojho dieťaťa najviac. Ak je dieťaťu zima, alebo je spotené, buď uprav teplotu v miestnosti alebo vrstvy, ktoré má na sebe.

V letných mesiacoch stačia body pod spacák av zime sa hodí merino pyžamo/kombinéza. Pridaj ponožky, nech nohy dieťaťa zostanú v teple, pokiaľ kombinéza nemá žiadne nohy. Každý deň kontroluj, ako dieťa spí, a ďalší večer uprav vrstvy.

Aké sú TOP výhody použitia spacieho vaku?

  • Neriešiš odkopávanie perinky. Spací vak pomáha bábätku udržovať dobrú telesnú teplotu po celú noc.
  • V posteli už pre deti nepotrebuješ perinu ani prikrývku. Nemusíš sa teda báť, že by sa dieťa zamotalo a deku dostalo cez tvár. ¨
  • Spací vak ti uľahčuje prebaľovanie. Na našich stránkach nájdeš najčastejšie spacie vaky, ktoré majú vpredu zips a dole cvoky. To znamená, že nemusíš svoje dieťa budiť, keď je čas na výmenu plienky.
  • Nemusíš sa báť, že by dieťaťu bola zima. Spací vak objíme celé dieťa, a to sa tak cíti útulne av bezpečí počas spánku.

Aký spací vak pre deti ti odporučíme? Rozhodne značku Geggamoja

  • Spacie vaky sú vyrobené z najkvalitnejšieho bambusu, organickej bavlny a trochy elastanu.
  • Vyberieš si z rôznych farieb, vzorov a modelov. V našom sortimente nájdeš roztomilé spacie vaky s králikmi alebo ježkami aj obyčajné.
  • Látky sú vyrábané v továrni s certifikáciou Öko-tex. To znamená, že si ako rodičia môžete byť istí, že každá zložka produktu bola testovaná na škodlivé látky a že produkt je neškodný pre zdravie dieťaťa.

Ako dlho môže dieťa používať spací vak?

Spacie vaky môžu tvoje deti používať od novorodenca až do 18 mesiacov. Počas prvého roku bábätka odporúčame, aby dieťa spalo v spacom vaku a tým sa znížilo riziko, že sa deka dostane cez jeho tvár a hlavičku.

Spací vak pre novorodencov môžeš použiť ako v kočíku, tak aj v postieľke, alebo ako ďalšiu vrstvu na body a pár detských nohavičiek pre extra teplý a útulný pocit.

Potrebuješ poradiť s výberom vhodného oblečenia pre seba a tvojich najbližších? Napíš nám na sylvie@bergam.cz.

Bergam nie je iba ďalší e-shop. Sme tu pre vás.